• Početna>
  • Vesti>

Marković Stojanović: Do kraja godine izrada projektne dokumentacije za novi KBC u Gračanici

Pomoćnica direktora Kacelarije za KiM za oblast zdravstva i socijalne zaštine Slađana Marković Stojanović održala je sastanak u Domu zdravlja u Gračanici sa direktorima zdravstvenih institucija sa centralnog Kosmeta. To su Domovi zdravlja Obilić, Priština, Lipljan u Donjoj Gušterici, Kosovo Polje u Ugljaru i Kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici.

Marković Stojanović je istakla da se na sastanku, između ostalog, razgovaralo i o prethodnom periodu koji nije bio nimalo lak zbog pandemije Kovida19, kao i o novim idejama i planovima.

„Pokušaćemo da unapredimo zdravstvenu zaštitu na Kosovu i Metohiji, što je interes i loklne sredine i Vlade Republike Srbije, kako bi svaki građanin dobio adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu“, kazala je Marković Stojanović.

Ona je istakla da je na sastanku bilo reči i o izgradnji nove bolnice u Gračanici, ali i o tome što će Dom zdrvlja Lipljan dobiti novo sanitetsko vozilo, kao i Domovi zdravlja Kosovo Polje i Priština.

„U ovoj godini počeće se sa izradom projektne dokumentacije za novi kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici. Više neće biti malih bolnica na više lokacija koje liče na ratne priručne bolnice, nego jedan ozbiljan klinički centar kakav ovo područje zaslužuje. Pored toga, Dom zdravlja u Ugljaru više neće biti u iznajmljenoj zgradi, koja je neprilagođena, već će u sklopu višenamenske zgrade smestiti svoj Dom zdravlja“, poručila je Marković Stojanović u Gračanici nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova na centralnom Kosmetu.

Nakon sastanka, kome su prisustvovali i kandidati za poslanike SNS na predstojećim izborima Danijela Vujičić i Ljubomir Marić, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Slađana Marković Stojanović obići će nekoliko porodica u Gračanici i Lapljem Selu, a potom i u opšštini Lipljan.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još