• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić u poseti Opštini Zvečan

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić posetu Opštini Zvečan započeo je razgovorom sa predstavnicima sela Žerovnica i Žitkovac kod crkve Vaznesenja Hristovog u selu Doljani. Oni su zajedno krenuli u obilazak naselja.

Borislav Tajić je u Doljanima obišao devetočlanu porodicu Bora Velimirovića koja je je prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije, sejačicu za kukuruz.

Borivoje Velimirović je zahvalivši predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakao da pre svega želi da pozdravi nosioca liste br.1 predsednika Aleksandra Vučića.

“Mnogo je obratio pažnju na nas na Kosovu, pomogao materijalno, izgradio nam vodovod, dao nam mehanizaciju, ja sam dobio pneumatsku sejačicu, obratio se našoj opštini. Pomogao je svakoga” , rekao je Velimirović.

Istakao je da se poljoprivredom bave i on i sin, i da su na ovim prostorima starosedeoci i izrazio nadu da će i njegovi unuci ostati tu, pa da iz tog razloga i pravi dvospratnu kuću , a da se za pomoć obratio Opštini Zvečan i Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Marku Đuriću.

Posetu opštini Zvečan Borislav Tajić je nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju Garni SPA hotela u Banjskoj, završio obilaskom porodice Slaviše Nedeljkovića. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je sredstva kojima je Nedeljkovićima izgrađena štala za stoku.

Izvor, foto : Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još