Kurti: Na sceni korumpirani, promena je moguća

Želimo Kosovo koje će raditi u korist građana i nikada se nećemo vratiti staroj politici laži pre 6. oktobra, rekao je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti na skupu te stranke u Prištini i dodao da se videlo da je moguća dobra vlada koja radi u korist građana.

Kurti je na binu izašao uz ovacije svojih pristalica kojima je u uvodnom govoru poručio da je puno izgubljeno poslednjih godina i podsetio na žrtve rata i sve koji su se borili za “oslobođenje Kosova”.

Potom se osvrnuo na posleratni period uz napomenu da političkom scenom vladaju korumpirani ljudi koji žive bogatim načinom života na račun mnogo siromašnih.

On je kritikovao i pravosudni sistem Kosova, ocenjujući da je pravdu moguće kupiti.

Kurti je rekao i da je Samoopredejlenje odolevalo nepravdi dok je bilo u opoziciji, ali i kada su bili na vlasti.

” Želimo Kosovo koje će raditi u korist građana. Nikada se nećemo vratiti staroj politici laži pre 6. oktobra. Nećemo se vratiti pre 6. oktobra, jer smo videli da je moguća dobra vladavina uz borbu protiv korupcije. Videli smo da Kosovo može postati normalno… videli smo da promena je moguća”, rekao je Kurti.

Pre Kurtija, pristalicama Samoopredeljenja u centru Prištine se obratila jedna od čelnika te stranke Aljbuljena Hadžiu uz poruku da su pojedinci u poslednje vreme delovali protiv volje građana koji ne podržavaju “beskorisnu Vladu Avdulaha Hotija”.

Samoopredeljenje je uvek predstavljalo otpor, nisu mogli da nas zastraše ni ucene. Iz svakog sukoba smo izlazili još jači, kazala je Hadžiu.

Ona je ponovila da su posljednji parlamentarni izbori prošle godine pokazali da gradjani Kosova žele promene, a da je vlada Aljbina Kurtija pokazala da može da se radi pošteno.

Funkcioner te stranke Arben Vitia je rekao da je Kurtijeva vlada, u kojoj je on bio ministar zdravstva, uradila sjajan posao i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Ptistalice Samoopredeljenja okupile su se danas kako bi obeležile 15 godina od postojanja stranke i 21 od kako su NATO trupe ušle na Kosovo. 

Nosili su mahom zastave Albanije, uz uzvike “hoćemo izbore” i “lopovi u zatvor”.

Izvor: Kosovo online / Koha

Comments

Pročitaj još