• Početna>
  • Vesti>

Spirić u poseti Ekonomsko – trgovinskoj školi: Jedini naš cilj treba da budu knjiga i znanje

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić obišao je danas  Ekonomsko-trgovinsku školu u Kosovskoj Mitrovici, gde se u razgovoru sa rukovodstvom ove prosvetne ustanove upoznao sa uslovima u kojima oko 200 đaka pohađa nastavu. Od prošle školske godine, pri ovoj školi, otvoren je i kuvarski smer, a za opremanje kabineta, Opština Kosovska MItrovica izdvojila je oko 2 miliona dinara. Kabinet je skoro završen i od ove jeseni, pružiće optimalne uslove za rad.

“Sve škole u gradu su jako bitan faktor u našem opstanku, jer jedini naš cilj treba da budu knjiga i znanje. Celokupna politika i borba predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Kancelarije za KiM na čelu sa Markom Đurićem i  Vlade Srbije, jeste usmerena ka pospešivanju, oživljavanju i stvaranju boljih prilika za narod na Kosovu i Metohiji, a mi ćemo nastaviti intenzivno, da sve ono što je u našoj mogućnosti  da dodatno ohrabrujemo i pomažemo jačanje naših institucija” rekao je Spirić.

Direktor Ekonomsko – trgovinske škole Aleksandar Janićijević zahvalio je i Vladi Srbije, Kancelariji za KiM i Opštini Kosovska Mitrovica na uloženim sredstvima, zahvaljujući čemu će uslovi za obrazovanje dece biti značajno poboljšani.

“ Mi smo tu da obrazujemo decu, da iz ove prostorije izađu vrsni kuvari koji će moći da biraju posao i da rade gde god žele” rekao je Janićijević.

Prema njegovim rečima, u ovoj ustanovi sve je spremno za narednu školsku godinu, da je dobro odrađena promocija sva četiri smera ove škole i da je interesovanje đaka veliko.-

Pri Ekonomsko – trgovinskoj školi, funkcionišu četiri stručna smera – kuvarski, trgovački, smer za finanasijskog administratora i pravno – poslovni smer.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još