Pomoć Vlade Srbije zdravstvenim ustanovama na Kosovu

Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici danas su dopremenljeni lekovi i sanitetski materijal, a za potrebe funkcionisanja te zdravstvene ustanove

Direktor KBC Priština Bratislav Lazić, rekao je da će dopremljena pošiljka lekova zadovoljiti normalan rad zdravstvenih ustanova na Kosovu u narednih šest meseci.

„Pristigli su lekovi koji su neophodni za dalje funkcionisanje u svim segmentima pružanja zdravstvene zaštite našem stanovništvu. Ovo je još jedan dokaz koliko Republika Srbja vodi računa o nama. Mi se ovome veoma radujemo, jer imamo u daljem periodu sa čime da radimo i lečimo stanovništvo”, kazao je Lazić.

Istakao je da građani ne treba da brinu i da kontinuitet u snabdevanju lekova postoji.

„Pristižu nam lekovi koji su veoma bitni za funkcionisanje. Tu količina lekova ne igra važnu ulogu koliko je od značaja  njihov asortiman neophodan za rad. Ova količina će se apsolutno uklopiti u ono što već posedujemo. Naš način funkionisanja će se učvrstiti i imaćemo dobar koninuitet u radu i pružanju zdravstvene zaštite”, naglasio je Lazić.

Pored Kliničkog centra u Gračanici, lekovi su dopremljeni i u ostalim zdravstvenim ustanovama u svim srpskim sredinama na Kosovu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još