• Početna>
  • Vesti>

Lajčak i Grenel zajedno u dijalogu, odluka je Beograda i Prištine

O direktnom zajedničkom učešću specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela odlučiće dogovorno Beograd i Priština, izjavio je danas portparol visokog predstavnika EU, Peter Stano za prištinski portal Ljajmi.

Stano je to rekao u odgovoru na pitanje prištinskog portala da li će Grenel biti pozvan za pregovarački sto sa Lajčakom u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

“Dijalog Beograda i Prištine vodi EU. Na stranama (Beogradu i Prištini) je da zajedički dogovore o direktnom učešću partnera u pregovorima, koji se vode pod okriljem EU”, precizirao je Stano.

Stano je potvrdio da će specijalni izaslanik Brisela doputvati u Beograd i Prištinu, da datum još nije određen te da se čeka uspostavljanje saobraćaja u skladu sa epidemiološkom situacijom.

“Miroslav Lajčak planira da otputuje u region kako bi se lično video sa svojim kolegama, čim budu ukinute zabrane putovanja”, rekao je Stano.

Dodao je da su “direktni susreti” najbolji način na koji diplomatija funkcioniše i deo su svakodnevnog rada svakog diplomate i predstavnika EU”.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još