Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici

U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.

Ovu informaciju portalu Direktno.rs potvrdio je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić. Iguman Sava je rekao da je Ćirić poslednjih meseci bio lošeg zdravlja, a da će ga sahraniti dečanski monasi na pravoslavnom groblju koje se nalazi u blizini manastira.

Telo Boška Ćirića je juče u poslepodnevnim satima prebačeno u Klinički centar u Prištini gde će biti obavljena obdukcija.

Kako Direktno.rs saznaje, Ćirić je rođeni Dečanac, a svoj zavičaj je morao da napusti u junu 1999. godine. Vratio se pre desetak godina i prve tri godine, dok nije povratio stan u centru varoši, boravio je u dečanskom manastiru. Albanci su ga poštovali i nikada nije imao problem zato što je Srbin, piše ovaj portal.

Ćirićev nestanak su policiji preksinoć prijavili njegovi prijatelji, pošto se nekoliko dana nije javljao na telefon. Uz sudsko odobrenje i u prisustvu Unmika i Kfora, u Ćirićev stan su provalili vatrogasci i njega zatekli mrtvog na podu.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još