• Početna>
  • Vesti>

Čestitke novoj Vladi u Prištini uputili Borel i Varhelji

EU je čestitala na izboru novoj kosovskoj vladi i saopštila da su za napredak Kosova na evropskom putu neophodne odlučne reforme i nastavak dijaloga sa Beogradom.

“Želimo da vidimo napredak Kosova na evropskom putu za šta će biti potrebni odlučni reformski napori na jačanju vladavine zakona, posebno borbe portiv korupcije i organizovanog kriminla, kao i na podsticanju društveno-ekonomskog razvoja”, navodi se u zajedničkom saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i komesara za proširenje i susedstvo Olivera Varheljija.

“Brz nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka neophodan je za postizanje sveobuhvatne normalizacije odnosa sa Srbijom”, naveli su Borel i Varhelji, dodajući da je “dijalog uz pomoć EU jedini način da evropska budućnost Kosova postane stvarnost za njegove građane”.

U saopštenju se još navodi da EU čestita novoj vladi Kosova koju predvodi premijer Avdulah Hoti i da se raduje zajedničkom radu na unapređenju odnosa EU i Kosova.

Pandemija koronavirusa ostaje zajednički izazov u doglednoj budućnosti, a EU će i dalje biti uz Kosovo i njegove građane, dodaje se u zajedničkom saopštenju Borela i Varheljija povodom izbora nove kosovske vlade.

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta / Fonet

Comments

Pročitaj još