• Početna>
  • Vesti>

Popović: Zadovoljni smo planom koji je realizovan u uslovima epidemije

Kraj kalendarske školske godine i uslovi u školama posle epidemije koronavirusa donose različite obaveze osnovcima i srednjoškolcima. Kakva je situacija u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski Božur” u Kosovskoj Mitrovici s obzirom da ovu školu pohađaju deca koja spadaju u rizičnu grupu zbog posebnih potreba u razvoju, pitali smo direktoricu Martu Popović.

Ona je za Radio Kosovska Mitrovica izjavila da je u njihovoj školi specifična situacija , ali da imaju sreće što deca u malobrojnim grupama i poštuju se sve mere zaštite.

“S druge strane svi naši nastavnici dolaze na posao da obavljaju sve aktivnosti oko priprema rada sa decom, jer i kod nas postoji i završni ispit i maturski ispit a mi sami pripremamo testove za učenike s obzirom da su oni na individualnom obrazovnom programu, pa samim tim imamo malo više posla oko priprema ali sve ono što je moglo da se odradi mi smo to učinili kako ne bi došlo do obolelih u našem okruženju”,rekla je Popović.

“Mi smo u predhodnom periodu izvršili sve pripreme , organizovali dezinfekciju objekta u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje” i omogućićemo usamo onim učenicima koji imaju obaveza oko završnih ispita da dolaze u školu i to u manjim grupama. Nadamo se da ćemo sve te obaveze uspešno privesti kraju i okončati ovu školsku godinu. U kontaktu sa roditeljima , mi smo videli da i kod njih postoji opravdan strah da sada pred kraj šalju decu u školu , pa smo se potrudili da sve aktivnosti svedemo na minimum i odradimo na daljinu”, dodala je Popović.

“Mi smo stopostotno realizovali plan prema individualnom programu takodje na daljinu ali shodno njihovim mogućnostima i tako realizovali program u potpunosti, na šta smo posebno ponosni”, zaključila je direktorica ŠOSO”Kosovski božur”.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još