• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa Nikolom Orlandom o incidentima u povratničkim sredinama na Kosovu

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu, Nikolom Orlandom, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Glavna tema susreta bila je vezana za učestale bezbednosne incidente u povratničkim sredinama na Kosovu.

Na sastanku je konstantovano da je u pozadini napada na povratnike u izvesnom broju slučajeva sticanje imovinske koristi. Nesumnjivo je da se sve institucije na Kosovu, međutim, moraju više angažovati u pogledu obezbeđivanja sigurnog okruženja za nevećinske zajednice jer mala zajednica povratnika na Kosovu to zaslužuje.

„U momentima kada su napadi na Srbe povratnike i njihovu imovinu intenzivirani, neophodno je da i naši međunarodni partneri oštro reaguju na svaki pokušaj destabilizacije prilika i kršenja prava nevećinskih zajednica“, istakao je ministar Jevtić u toku sastanka.

Ovo je, inače, prvi zvanični susret ministra Jevtića i ambasadora Orlanda, koji je nedavno stupio na dužnost.

Povodom velike zabrinutosti zbog situacije u povratničkim sredinama i serije napada na Srbe na Kosovu, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić se u poslednjih dva dana sastao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu, gospodinom Jan Bratuom i komandantom KFOR-a generalom, Mikele Risijem kao i v.d. ministrom unutrašnjih poslova, gospodinom Dželjalj Svečljom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još