Jevtić razgovarao sa komandantom KFOR-a o bezbednosnoj situaciji

Bezbednosna situacija na Kosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra Dalibora Jevtića i komandanta Kosovskih snaga predvođenih NATO (KFOR), general-majora Mikele Risi.

Ministar za povratak i zajednice Jevtić je izrazio zabrinutost za bezbednosnu situaciju u povratničkim sredinama posle nekih prekršaja nad Srbima i njihovom imovinom, navodeći da je potreban veći angažman svih relevantnih institucija za rešavanje bezbednosnih pitanja na Kosovu i izgradnju poverenja srpske zajednice.

Na kraju sastanka, Komandant KFOR-a je potvrdio posvećenost KFOR-a da doprinese sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa mandatom KFOR-a na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999.godine.

Ministar Jevtić i general-major Risi nastaviće saradnju. KFOR će, u skladu sa svojim mandatom UN-a, nastaviti da sarađuje sa svim institucijama, posebno kosovskom policijom, na zaštiti imovine i života i obezbeđivanju sigurnog okruženja za sve.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments