• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Studenti PU se vraćaju na fakultete, aprilski ispitni rok u junu, junski u julu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će se za nekoliko dana studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici vratiti na fakultete, da će aprilski ispitni rok biti organizovan u junu, a junski u julu.

“Za ovu godinu planiran je upis 1.700 brucoša od toga njih 1.300 na budžetu Srbije”, napisao je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu objavljenom na Instagramu.

On je naveo da su u opštinama na Kosovu u kojima živi srpsko i nealbansko stanovništvo obezbedili i distribuirali, lekove za 136 lica, osnovne životne namirnice i pakete pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama kao i zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju i sapune.

Đurić je objavio da je evidentirana jedna novoobolela i jedna izlečena osoba u većinski srpskim sredinama.

“Jedno novoobolelo lice je iz Kosovske Mitrovice i jedno izlečeno lice iz Leposavića. Nije bilo testiranih lica (do sada testirano 1.530 lica) u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Do danas je ukupno obolelo 117 osoba, izlečeno je 106, a preminulo je 10 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (44), Zvečan (25), Leposavić (24), Zubin Potok (24). Obolela osoba smeštena je u KBC Kosovska Mitrovica.

Izvor: Kosovo Online, RKM

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još