Dačić u Krupnju: Za vas je ovo novi početak

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dodelio je ključeve stanova i čestitao izbeglim porodicama useljenje u novu zgradu u Krupnju.

Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine i obezbedi najugroženije porodice sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica. Program se sprovodi u našoj zemlji, ali i u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Dačić je rekao da je useljenje u stanove već realizovano u martu ove godine, ali da obzirom na okolnosti koje smo imali u vezi sa borbom protiv epidemije novog koronavirusa, sada koristi priliku da čestita našim sunarodnicima i korisnicima Programa useljenje u njihove nove domove.

“Za vas i vaše porodice ovo je novi početak, a za nas koji smo bili uključeni u pregovore i realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, ovo je svojevrsna humanitarna i moralna obaveza”, istakao je Dačić.

Istakao je da je u okviru ovog Potprojekta planirana dodela 1.847 stambenih rešenja, a od tog broja 827 stanova u 25 lokalnih samouprava. 

“Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz međunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno sarađivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva”, rekao je Dačić. 

On je sa zadovoljstvom najavio da uskoro možemo očekivati useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, kao i da je završen kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu. 

“Koliko sutra, dodelićemo ključeve za 20 stanova koji su izgrađeni u Valjevu”, rekao je Dačić i još jednom čestitao korisnicima useljenje u njihove nove domove i poželeo im srećnu i bezbrižnu budućnost.

Izvor RTS

Comments