• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Razumemo potrebu za protestima, ali ne podržavamo okupljanja

U obraćanju medijima povodom 100 dana vlade koju vodi v.d. premijera Aljbin Kurti izjavio je da ne ohrabruje skupove i okupljanja građana, dan nakon što su se simpatizeri Samoopredeljenja okupili u centru Prištine dajući mu podršku, poštujući mere socijalne distance zbog pandemije izazvane koronavirusom, prenosi Koha. 

Kurti je rekao da razume potrebu za protestima ali i dodao:

„Ne ohrabrujemo skupove i okupljanja. Zahtevamo da se poštuju sve mere Ministarstva zdravlja i uputstva zdravstvenih stručnjaka. Razumemo potrebu za protestima, prihvatamo to kao osnovno ljudsko pravo na protest i u tom pogledu naše je stalno pozivanje građana da budu aktivni, definitivno poštujući mere fizičke udaljenosti i raspored od 180 minuta dnevno koji je dodeljeno svakom građaninu”, poručio je aktuelni premijer. 

Ne podržavamo mitinge, kategioričan je Kurti koji je ponovio da razume potrebu nezadovoljnih građana da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Dodao je da građani koji su se juče okupili nisu tu dugo bili prisutni te da ne veruje da je potrebna velika zabrinutost da se neko inficirao virusom.

On nije komentarisao da li je jučerašnje okupljanje organizovao Pokret Samoopredjeljenje, stranka koju predvodi, navodi se u tekstu.

Izvor Koha Ditore/Kosovoonline

Comments

Pročitaj još