Počelo prolećno ozelenjavanje grada

Zaposleni u “Hortikulturi” u Kosovskoj Mitrovici svih ovih dana su kao i u toku epidemije radili punom parom na održavanju higijene i zelenih površina u gradu početkom proleća. Zatvorene granice i nemogućnost nabavke sezonskog sadnog materijala onemogućili su redovne aktivnosti na ozelenjavanju parkova i javnih površina.

“Nismo nabavili ništa od novih sadnica i sezonskog cveća, zbog čega smo se fokusirali na održavanje zelenih površina. Naši sugrađani su svedoci da se krenulo sa košenjem trave po gradu. Danas smo završili deo kod tri solitera a sutra nam je u planu da uklonimo rastinje na putu Kosovska Mitrovica- Zvečan. Kada budemo u mogućnosti nastavićemo dalje sa ozelenjavanjem“ rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice upravik hortikulture Javnog-komunalnog preduzeća “Standard” Vladan Delijovanis.

Upravnik “Hortikulture” navodi da će početkom juna JKP “Standard” krenuti da radi punim kapacitetom i oni kao njihova radna jedinica.

“Iskreno se nadam da će se do kraja maja potpuno normalizovati situacija a da ćemo početkom juna krenuti da radimo punim kapacitetom, da će granice biti otvorene i da ćemo moći nesmetano da kupujemo i nabavljamo materijal koji nam je neophodan za obavljanje naših dužnosti. Mi smo tokom pandemije uredili još jedan prostor kod diskoteke „Sfens“ u centru grada i to će biti nova zelena površina koju ćemo oplemeniti cvećem i niskim žbunovima do početka leta“ navodi Delijovanis.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još