• Početna>
  • Vesti>

Obeležen Svetski dan medicinskih sestara u ZC u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Svetski dan medicinskih sestara u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici ove godine je obeležen u specifičnim uslovima, u zaštitnim skafanderima i maskama u borbi protiv opake bolesti koja je zavladala čitavim svetom. One rade ozbiljan posao i nose ogroman teret na leđima.

Blagica Radović, glavna sestra ZC Kosovska Mitrovica, kaže da je njihova profesija najvažnija u zdravstvu.

“Medicinske sestre čine ogroman deo zdravstvenog sistema, imaju nezamenljivu ulogu, prisutne su kada se život rađa ali i kada se život završava. Sestre su u ovom teškom trenutku pokazale svoju izuzetnu stručnost, odgovornost, profesionalnost i kolegijalnost.

Medicinska sestra u KBC Kosovska Mitrovica Ivana Stojisavljević kaže da je strah prisutan ali da se strogo pridržavaju mera zaštite i ističe da su sve one dale maksimum da bi se sa ovom pandemijom izašlo na kraj i da se sve završi kako treba.

Poruka koju šalju medicinske sestre, iz Kosovske Mitrovice je, mlađim koleginicama je da budu humane i kolegijalne kao i do sada.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se u znak sećanja na dan kada je rođena Florens Najtingel, bolničarka i začetnica modernog sestrinstva i profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara. Celog života borila se za unapređenje profesije a čini se da ta borba i dalje traje.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još