Još 114 osoba zaraženo koronavirusom, 3 preminulo

U Srbiji je u poslednja 24 časa zabeleženo još 114 slučajeva koronavirusa, a tri osobe su preminule od kovida 19. Poslanici u Skupštini razmatraju Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja.

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za novinare da ne smemeo da zaboravimo na ovaj virus i da učinimo sve da ga eliminišemo iz populacije. 

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da to što će biti ukinuto vanredno stanje ne znači da će se sve promeniti.

Kako je rekao, do sada smo se ponašali tako da smo sprečavali kontakte, a sada se to zove izbegavanje kontakata, naročito za starije od 65 godina i hronične bolesnike.

Kada poslanici budu izglasali ukidanje vanrednog stanja, biće potrebno da se to objavi i u Službenom glasniku, kako bi stupilo na snagu.

Ono što je sigurno je da će policijski čas i danas početi u 18 časova, ali bi već od sutra on mogao da bude ukinut, sa prestankom važenja vanrednog stanja. 

Zamenica Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će epidemija koronavirusa u Srbiji biti odjavljena kada više od 28 dana ne bude bilo novih slučajeva bolesti kovid 19. 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još