• Početna>
  • Vesti>

S. Popović: Materijal porodici Đorić za sanaciju štete na kući

Opština Gračanica obezbediće materijal za saniranje posledica požara na kući Marka Đorića u Gračanici koja je sinoć teško oštećena u požaru. Ovu informaciju porodici Đorić preneo je lično predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji ih je danas posetio.

Predsednik opštine Gračanica posetio je danas porodicu Marka Đorića u Gračanici čija je kuća sinoć pretrpela veliku štetu usled požara koji je izbio u vreme dok je ova četvoročlana porodica na kratko bila odsutna od kuće. Izgorela je krovna konstrukcija, kotlarnica a zahvaćen je i deo unutrašnjosti kuće.

Na lice mesta zajedno sa predsednikom Popovićem izašli su i direktor opštinske administracije Miloš Dimitrijević kao i predstavnici odeljenja za Urbanizam kako bi se odmah sačinila specifikacija građevinskog i ostalog materijala i krenulo odmah u nabavku i dostavu porodici Đorić.
„ Ovo je zaista velika šteta za porodicu Đorić i mi kao institucija moramo učiniti sve da se što pre uputi pomoć i šteta sanira. Danas nam je više nego ikada potrebna humanost i osim naše pomoći u materijalu kako bi se kuća Đorića što pre renovirala veoma je bitna i pomoć svih dobrih ljudi u kompletnoj obnovi ovog domaćinstva. Komšije su sinoć pokazale solidarnost, tu su bile i opštinske službe i svi zajedno pomogli su vatrogascima da zaustave vatrenu stihiju. Verujem da ćemo uskoro ponovo posetiti ovu porodicu u njihovom obnovljenom domu“, kazao je Popović.
Marko Đorić zahvalio se predsedniku opštine i opštinskom rukovodstvu na poseti a pre svega na obećanoj pomoći u materijalu.
„ Ne samo pomoć nama je danas bitna i svaka lepa reč i reč podrške. Doživeli smo veliku tragediju ali hvala Bogu da smo svi živi i zdravi. Ne samo kuća izgorele su mi i mnoge mašine koje sam koristio radeći i pumpe za vodu koje koristim za navodnjavanje malinjaka. Šteta je velika ali nadam se da ćemo uspeti polako polako da saniramo štetu. Hvala još jednom predsedniku i opštini Gračanica“, kazao je Marko.
Požar u kući Marka Đorića u ulici “Devet Jugovića” u Gračanici izbio je sinoć oko 22 časa. Četvoročlana porodica Đorić u momentu izbijanja požara nije bila kod kuće, a o požaru su ih obavestile komšije. Nešto pre ponoći vatrogasne ekipe su uz pomoć komšija uspele da ugase požar.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još