• Početna>
  • Vesti>

Kosovska vlada uplatila 500.000 evra pomoći za opštine Preševo, Medveđu i Bujanovac

Kosovsko ministarstvo finansija i transfera izvršilo je uplatu od ukupno 500.000 evra, koje je nedavno kosovska vlada namenila kao pomoć za albansko stanovništvo u borbi protiv koronavirusa za opštine na jugu Srbije – Preševo, Medveđa i Bujanovac.

U objavi na Fejsbuk nalogu Ministarstva finansija i transfera navodi se da je po 200.000 evra uplaćeno na račune opština Preševo i Bujanovac, dok je za Medveđu izdvojeno 100.000 evra.

“Prema uobičajenim bankarskim procedurama, ova plaćanja su izvršena kao međunarodni transferi, a namenjena su kao pomoć i solidarnost za tamošnje stanovništvu u borbi protiv koronavirusa“, stoji u saopštenju.

Prema informacijama iz ministarstva, veliki doprinos u realizaciji ove pomoći dao je zamenik ministra Iljir Aljiu koji je rodom iz okoline Medveđe.

Neposredno nakon objave da će sa pola miliona evra pomoći stanovništvu u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, čelnici opštine Preševo su poručili da su ta sredstva nedovoljna.

Prema pisanju Kohe, predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi je rekao da, uprkos mnogim obećanjima, vlade Kosova i Albanije nisu učinile dovoljno, precizirajući da Albanija do sada nije pomogla Albancima u Srbiji finansijskim sredstvima.

Veću podršku Kosova i Albanije za Albance tražili su i iz opštine Medveđa, navodeći da bi to trebalo da bude kao što čini Srbija sa Srbima sa Kosova.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još