• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu još 26 novoobolelih, izlečeno osam lica od Covid-19

Nacionalni Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je sinoć da je u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano ukupno 195 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti, praćenjem kontakata na terenu i iz karantina u Studentskom centru. Od tog broja pozitivno na korona virus bilo je 26 lica.

Reč je o slučajevima kontakata i to: šest iz opštine Suva Reka, četiri slučaja sa prebivalištem u Prištini, po tri slučaja iz opštine Gnjilane, Lipljan i Vitina, po dva slučaja iz opštine Leposavić i Kosovske Kamenice, i po jedan slučaj iz Vučitrna, Podujeva i Štimlja.

U saopštenju Nacionalnog Instituta se ističe da je danas izlečeno osam pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih na Kosovu 79.

Iz Instituta podsećaju da su tokom dana, na Klinici za infektivne bolesti, život izgubile dve osobe: 73-godišnja žena iz opštine Peć i 71-godišnja žena Vučitrna.

Obe pacijentkinje imale su pridružene bolesti plućnu infiltraciju, hipertenziju i kardiomiopatiju.

Od 8. februara zaključno sa današnjim danom u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 9.155 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od kojih je 449 bilo pozitivno na korona virus.

Do sada je preminulo je 11 osoba.

Pod nadzorom se nalazi 5.448 lica.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još