• Početna>
  • Vesti>

Antonijević: Na severu Kosova 4 novoobolela od koronavirusa

Na današnjoj konferenciji Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, dr.epidemiolog Aleksandar Antonijević je saopštio da je na severu Kosova do sada testirano 424 lica. Od 40 testiranih čiji su rezultati stigli, novoobolelih je 4, 3 iz Zubinog Potoka i 1 iz Leposavića.

“Sada je ukupan broj obolelih od Covid-19 , 49. U Kosovskoj Mitrovici 23 obolela i 1 preminuo, u Zvečanu je 12 obolelih, u Leposaviću 6 obolelih i 1 preminuo, u Zubinom Potoku 7 obolelih i u Gračanici 1 oboleo”, rekao je Antonijević.

On je dodao da su novooboleli svi imali porodične kontakte i imaju lakšu kliničku sliku.

Antonijević navodi da je danas uzorkovano novih 46 sumnjivih na oboljenje Covid-19 i još jednom pozvao građane na disciplinu i poštovanje mera, kako bi mnogo lakše prevazišli nastalu situaciju.

U Kliničkom Centru Srbije je smešten jedan pacijent, dok su u KC Niš 3 pacijenta a KC Kragujevac 4. Na Beogradskom sajmu se nalazi jedan pacijent.

Devet lica sa umerenom kliničkom slikom se nalaze u KBC Kosovska Mitrovica dok su u Studentskom centru smeštena 28 lica sa lakšom kliničkom slikom.

“Imamo jedno lice koje je otpušteno na kućnu izolaciju, prvi pacijent koji je ozdravio. U narednim danima očekujemo još dva otpusta jer smo imali dva negativna brisa” rekao je Antonijević.

Član Kriznog štaba i Privremenog organa opštine Zubin Potok Nemanja Jakšić je rekao da je u selu Zupče Covid ambulanta krenula sa radom i da njom rukovodi epidemiolog Marija Milić.

Jakšić je apelovao na građane da poštuju propisane mere i deluju preventivno.

“Preventiva i disciplina su najbolji lek i najjače sredstvo protiv Covid19” rekao je on.

Od sedam potvrđenih slučajeva koronavirusa u opštini Zubin Potok , jedno lice je smešteno u KC Kragujevac, jedno lice je smešteno u KBC-u Kosovska Mitrovica dok se petoro nalazi u Studentskom centru.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još