• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Profesori sa Medicinskog fakulteta od sutra deo tima KBC-a u Kosovskoj Mitrovici

Na inicijativu Kriznog štaba Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica za suzbijanje pandemije Kovid-a 19 i zahteva Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije lekari, profesori sa Medicinskog fakulteta Priština biće deo tima lekara Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Kao ispomoć i stručna pomoć svojim kolegama u Kosovskoj Mitrovici u narednom periodu radiće profesori, specijalisti za infektivne bolesti Prof.dr Radoslav Katanić, šef katedre za infektologiju i dermatovenerologiju , Prof dr Nataša Katanić, reodvni profesor na katedri i asistent na Katedri za preventivnu medicinu Dr Marija Milić, epidemiolog.

“Beskrajnu zahvalnost dugujemo potvrđenim stručnjacima iz svojih oblasti, a pre svega velikim humanistima koji su se odazvali i koji će se zajedno sa nama boriti za zdravlje naših sugrađana. Oni će biti deo zdravstvenog osoblja Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, a pomagaće i u KBC-u u Gračanici i bolnici u Pasjanu. Oni su večeras stigli u Kosovsku Mitrovicu, a već sutra se pridružuju svojim kolegama i kreću sa radom” rekao je predsednik Privremenog organa i Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić.

Spirić je istakao da veruje da će zajedničkim snagama, a pre svega uz disciplinu samih građana da ostanu u svojim domovima i svesrdnu pomoć lekara, podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, Kosovska Mitrovica pobediti koronavirus.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još