• Početna>
  • Vesti>

Radović: Postavljeni kontrolni punktovi između Zvečana i Mitrovice, kao i na svim prilazima opštinama

Opštine Kosovska Mitrovica i Zvečan su od petka pod karantinom a kosovska policija je u skladu sa odlukom lokalnih kriznih štabova ograničila kretanje i ovog jutra postavila kontrolne punktove i između ove dve opštine.

Portparol kosovske policije poručnik Branislav Radović rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da kosovska policija vrši kontrole na svim prilazima dvema opštinama kao i na dva punkta između gradova.

“Karantin koji je uveden je na snazi u Severnoj Mitrovici i Zvečanu i zato se preduzimaju sve mere u vezi naredbe, Kosovska policija radi po planu i vrši kontrole na svim prilazima Mitrovici i Zvečanu kao i na dva policijska punkta između ova dva grada” rekao je Radović.

Kosovska policija je pored punktova postavila i bezbednosne trake na trgovima i mestima okupljanja građana, a sve u cilju sprovođenja odluke zabrane okupljanja i sprečavanje širenja korona virusa.

Zabrana kretanja se ne odnosi na zaposlene koji imaju radnu obavezu i slučajeve kao što su dostavna vozila koja su vidno obeležena, vozila koja prenose namirnice, radnike koji uz odgovarajuće potvrde firme imaju nesmetan prolaz uz legitimnu kontrolu dokumenata.

Kosovska policija poziva građane na poštovanje odluka i zahvaljuje se na saradnji i razumevanju.

“Apelujemo na sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova i ostanu u njima bez obzira na lepo vreme i poštuju sve zaštitne mere higijene i samodiscipline kako bi pobedili ovu pandemiju” poručio je Radović.

Ranije danas, Besim Hoti, zamenik direktora kosovske policije za sever potvrdio je našem radiju da nema više kretanja između ove dve opštine. “Pošto je Mitrovica Zvečan bila jedna zona ostavili smo da ljudi mogu da se kreću, ali vidimo da to ne funkcioniše jer stvarno ispadne problem. Sad svi iz Zvečana hoće u Mitrovicu, svi iz Mitrovice u Zvečan i onda se to pomeša i stvara problem. Krizni štabovi su zahtevali da se opštine zatvore” rekao je Hoti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još