• Početna>
  • Vesti>

Na KiM u srpskim sredinama 27 potvrđenih slučajeva KOVID 19 – 17 iz K. Mitrovice

U srpskim sredinama na KiM koronavirus trenutno je potvrđen kod 27 pacijenata – od toga 26 na severu i jedna osoba na jugu. U Kosovskoj Mitrovici na koronavirus pozitivno je 17 pacijenata, sedam ih je iz Zvečana, dvoje iz Leposavića i jedna žena je iz Dobrotina.

Epidemiolog mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Antonijević rekao je na današnjoj konferenciji da se osam pacijenata leči na Infektivnom odeljenju KBC Kosovska Mitrovica, tri pacijenta transportovana su za Niš, jedan je u KC Beograd a 13 pacijenata sa lakom kliničkom slikom nalazi se u improvizovanoj bolnici, u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici.

“Danas do ovog trenutka, uzorkovali smo 24 uzorka koja će sutra biti transportovana na Institut za veterinu u Kraljevu” rekao je Antonijević i dodao da sada rezultati stižu mnogo brže.

“Ujutru pošaljemo uzorke, uveče već imamo rezultate” rekao je dr Antonijević.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica rekao je da je i dalje veoma važno da budemo odgovorni, disciplinovani i da poštujemo sve propisane mere.

“Shvatite ozbiljnost trenutka. Danas imamo tri nova slučaja, a mi smo mala, gusto naseljena sredina” rekao je Spirić i dodao da je odlično to što je neprekidno prisutna briga i podrška države Srbije i Kancelarije za KiM na čelu sa Markom Đurićem.

“Olakšanje je da će u tri bolnice na KiM biti zaposleno 70 lekara i 200 medicinskih sestara, to pokazuje da je država konstantno sa nama i da brine” rekao je Spirić i dodao da se to ogleda i kroz dobru snabdevenost ovog dela KIM namirnicama i medicinskim potrepštinama.

On je apelovao na građane da racionalno troše električnu energiju, jer svaka havarija u ovom trenutku komplikuje rad pre svega zdravstvenih ustanova.

Spirić je podsetio da su volonteri na raspolaganju građanima 24 časa. Za sve potrebe, građani se mogu obratiti kolcentru na brojeve 028/421-140 i 028/421-141.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević uputio je zahvalnost građanima, zato što poštuju mere kriznih štabova.

Ujedno je pozvao sve građane da sutra, prilikom izlaska u grad i kupovine, poštuju socijalnu distancu i da ih ne bude više od dvoje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još