• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab: U K. Mitrovici 11 slučajeva zaraženih koronavirusom

U Kosovskoj Mitrovici broj potvrđenih slučajeva na COVID 19 je 11, saopštio je danas Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

“Prema rečima Benasima Medića (direktora Pritvorske jedinice Severna Mitrovica) testirane su još 83 osobe – radnici i zatvorenici Pritvorske jedinice u Mitrovici i svi rezultati su negativni” rekao je Spirić u obraćanju javnosti.

Prema informacijama koje je saopštio epidemiolog dr Aleksandar Antonijević, uzorkovano je još 24 ljudi , a do kraja dana taj broj ići će do 120.

” Reč je o osobama koje imaju simptome ili osobama koje su bile u dodiru sa ljudima kod kojih je koronavirus potvrđen, kao i medicinsko osoblje” dodao je Spirić.

U Kosovskoj Mitrovici, uzorkovanje i pregledi se vrše u trijažnoj ambulanti, koja je po odluci Kriznog štaba Kosovska Mitrovica, postavljena u blizini Doma zdravlja.

“Krizni štab se trudi da pomogne zdravstvenom osoblju u dopremanju neophodne medicinske opreme”, rekao je Spirić.

Kako je Spirić dodao, očekuje se odluka Centralnog kriznog štaba u Beogradu, da se omogući smeštanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, u improvizovanu bolnicu u Studentskom domu. To je bio predlog epidemiologa iz Beograda koji su boravili u Kosovskoj Mitrovici na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Spirić je podsetio da prodavnice prehrambene robe u Kosovskoj Mitrovici danas rade do 15h, dok će sutra radno vreme biti skraćeno na 13h. U Kosovskoj Mitrovici, u nedelju će prehrambene prodavnice raditi od 6 do 8h ujutru, kako bi stariji od 65 godina, mogli da se snabdeju životnim namirnicama.

Prema poslednjim informacijama, u susednoj opštini Zvečan, koronavirus je potvrđen kod četiri osobe, u opštini Leposavić kod jedne i u srpskim sredinama južno od Ibra, zaražena je jedna osoba iz Dobrotina u opštini Lipljan, što je ukupno 17 potvrđenih slučajeva u srpskim sredinama na KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još