• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Ukupno testirano 43, pozitivnih 5, u izolaciji oko 100

Predsednik Privremenog organa i opštinskog štaba za vanredne situacije Aleksandar Spirić danas je saopštio da je zvaničan broj zaraženih koronavirusom u Kosovskoj Mitrovici pet, kako smo i ranije objavili ali je povećan broj testiranih osoba, uglavnom radnika zatvora u Kosovskoj Mitrovici. Od pet obolelih, tri su radnici zatvora objasnio je Spirić.

Prema rečima upravnika zatvora Benasim Medić juče su uzorkovana 32 lica zatvorske jedinice od kojih su dva pozitivna na koronavirus.

Što se tiče ostalih radnika u toku jučerašnjeg i današnjeg dana u Zavodu za javno zdravlje uzorkovano je 20 osoba čiji se rezultati očekuju.

Ukupan broj testiranih u Zavodu za javno zdravlje je do sada 43, a od juče se svi uzorci šalju na Institut za veterinu u Kraljevo, pa se nadamo da će ubuduće rezultati biti mnogo brže dostupni.

Sa infektivnog odeljenja smo dobili informaciju da je stanje svih pacijenata koji su oboleli stabilno.

Ističem da se u samoizolaciji nalazi trenutno oko 100 osoba i još jednom apelujem na građane da ukoliko osete bilo kakve simptome karakteristične za oboljenje koje izaziva koronavirus da se jave epidemiolozima” rekao je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još