• Početna>
  • Vesti>

U opštinama Klokot, Parteš i Gnjilane nema širenja virusa

Na regionalnom sastanku opština Gnjilane, Klokot i Parteš održanom danas u Klokotu, razgovarali smo o preduzetim merama u suzbijanju pandemije koronavirusa i zaključili da nema širenja zaraze, rekao je za Kosovo Onlajn gradonačelnik Opštine Klokot Božidar Dejanović.

„Na satanku smo razgovarali o izvršenim merama radi suzbijanja zaraze koronavirusom i dogovorili saradnju u narednom periodu. Opština Gnjilane kao najveća u regionu je određena za centar koji će koordinirati za sve potrebe opština i gde ćemo se snabdevati sa potrebnim medicinskim materijalom“, rekao je Dejanović.

Naglasio je da je zaključeno da u regionu te tri opštine nema širenja zaraze.

Dodao je da u gradu Gnjilanu nema zaraženih korona virusom. U dva sela u toj opštini ima zaraženih. Selo Žegra je stavljeno pod kontrolu, a u Vrapčiću se radi na tome.

„Ovom prilikom opština Gnjilane je Opštini Klokot uručila pomoć u sredstvima za dezinfekciju i zaštitnim maskama i rukavicama“, rekao je Dejanović.

Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Gnjilana Arber Ismailji sa svojim saradnicima, gradonačelnik Opštine Parteš Dragan Petković i gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović sa saradnicima.

Prema Dejanovićevim rečima, situacija u Opštini Klokot je pod kontrolom, postupa se prema propisanim merama i uputstvima, panike nema, osnovnih životnih namirnica i lekova, za sada ima u dovoljnim količinama.

„U samoizolaciji su dve osobe više, ukupno ih je 44. Po nalogu policije, 42 osobama je produžena izolacija za 7 dana, njihovo zdravstveno stanje je dobro, nema nikakvih promena“, rekao je Dejanović.

Apelovao je na građane da budu strplljivi i disciplinovani kada su u pitanju mere i uputstva za prevenciju i suzbijanje pandemije koronavirusa.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još