Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene

Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta “Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (RRK5)” u kojoj su učestvovali predstavnici Ministasrtva za zajednice i povrtak, Kancelarije Evropske unije na Kosovu, UNHCR-a i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce. Sprovođenje projekta je trenutno usporeno i značajno otežano zbog pandemije korona-virusa na Kosovu i u regionu.

“Osim izgradnje novih kuća u pomenutim opštinama, odabrani korisnici će dobiti i finasijsku pomoć u cilju pokretanja sopstvenog biznisa radi njihovog ekonomskog osnaživanja i stvaranja prihoda za život” stoji u saopštenju za medije.
Projekat “Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (RRK5)”finansiraju Kancelarija EU na Kosovu i Ministarstvo za zajednice i povratak, a implementira IOM. Projekat ima za cilj povratak raseljenih i reintegraciju interno raseljenih lica sa Kosova u 12 opština, i to: Gračanica, Kosovo Polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Kamenica, Klina i Štrpce.

Izvor: Saopštenje

Comments

Pročitaj još