• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Nema novoobolelih u većinski srpskim sredinama na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je večeras da nema novoobolelih od koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu.

Đurić je dnevnom izveštaju objavljenom na svom Instagram profilu naveo da su u većinski srpskim sredinama ukupno obolele tri osobe, a da je u albanskim sredinama ukupno obolelo 94 osobe.

“Šest osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom uzorkovane su u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. Dva pregleda obavili su mobilni medicinski timovi u centralnom delu KiM, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za virus COVID-19”, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

U dnevnom izveštaju naveo je da su medicinski gasovi za naše bolnice dopremljeni na Kosovo.

“Ministarstvo zdravlja Srbije šalje epidemiologe u KBC Kosovska Mitrovica kako bi pomogli u organizaciji bolnice za prijem na lečenje pacijenta sa lakšom kliničkom slikom, dok će pacijenti sa težom kliničkom slikom za sada biti upućivani na lečenje u kliničke centre u Kragujevcu i Nišu”, naglasio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da su volonteri nastavili obilazak ugroženih građana i uručivanje pomoći.

Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije koje su uvedene u cilju suzbijanja virusa COVID-19, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju.

U Kosovskoj Kamenici donirano je specijalno platno Udruženju humanih žena za izradu zaštitnih maski, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još