• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab Opštine Zvečan: Za dane vikenda zabrana kretanja od 15h do 5h

Na 15. po redu održanoj sednici Kriznog štaba Opštine Zvečan, u punom sastavu, kojom je predsedavao Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević – Predsednik Kriznog štaba, donete su nove odluke.

Zabrana kretanja za sve građane važi od 17.00 časova do 5.00 časova ujutru. Izuzetak su dani vikenda kada zabrana kretanja počinje od 15.00 časova. Napuštanje domova za vreme trajanja zabrane kretanja moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru je pooštrena, tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba,stoji u odluci koja je doneta na sednici Kriznog štaba

“Za sve osobe koje su došle iz inostranstva, samoizolacija se produžava sa 14 na 28 dana.Na teritoriji Opštine Zvečan imamo 3 lica koja su doputovala iz inostranstva i ona se nalaze u samoizolaciji.

Za dva lica dobili smo obaveštenje od Zavoda za javno zdravlje KM da su bila u kontaktu sa licem koje je pozitivno na virus COVID-19, i ta lica je kontaktirao epidemiolog, nalaze se u izolaciji i prati se njihovo zdravstveno stanje.Apel građanima da ne napuštaju svoje stanove i kuće.

Volonteri će i danas biti na terenu i pomagati građanima na teritoriji opštine Zvečan.JKSP Zvečan i Vatrogasna jedinica nastavljaju dezinfekciju ulica”, kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još