U Zvečanu zgrada “Stacionar” ubuduće za pregled osoba sa sumnjom na Covid-19

Krizni štab Opštine Zvečan na jutrošnjem zasedanju jesaopštio da je izvršena dezinfekcija zgrade „STACIONAR“, koja će služiti kao Ambulanta za pregled pacijenata sa sumnjom na infekciju virusom COVID-19. (Zgrada „STACIONAR“ – DONjI ULAZ)
Napomena: Svi građani na teritoriji opštine Zvečan, koji imaju znake i simptome infekcije gornjih disajnih puteva ( kijanje, kašalj, otežano disanje, povišena telesna temperatura, i sl.), mogu da pozovu Dom zdravlja Zvečan na telefon (028) 664-161, i stupiti u kontakt sa izabranim ili ordinirajućim lekarom, radi dogovora o lekarskom pregledu. Pacijenti sa gore navedenim simptomima, koji pored toga daju informaciju da su doputovali iz inostranstva, da znaju ili sumnjaju da su bili u kontaktu sa osobama koje su bile izložene virusu Covid-19, u dogovoru sa izabranim ili ordinirajućim doktorom, biće pregledani u izdvojenoj ambulanti za pregled pacijenata sa sumnjom na infekciju virusom Covid-19, u zgradi bivšeg Stacionara, donji ulaz. Pregled i odluku o daljem postupanju sa pacijentom vršiće mobilni medicinski timovi Doma zdravlja Zvečan.

  1. Komunalna služba i vatrogasna jedinica svakodnevno će vršiti dezinfekciju grada.
  2. Radiće se i dezinfekcija prigradskih naselja na teritoriji opštine Zvečan.
  3. Volonteri svakodnevno obilaze i pomažu građanima na teritoriji opštine Zvečan. Akcija pomoći starijim od 65 godina biće nastavljena i danas.
  4. Krizni štab Opštine Zvečan apeluje i moli sve građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i stanova.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica saopštenje.

Comments