• Početna>
  • Vesti>

Opština Parteš uvela nove zabrane u cilju sprečavanja koronavirusa

Foto: RTV Puls

U cilju zaštite zdravlja i sprečavanja širenja koronavirusa, a na osnovu odluke Vlade Kosova Opštinski štab za vanredne situacije opštine Parteš doneo je niz mera među kojima je i zabrana kretanja za građane i privatna vozila u periodu od 10 do 16 časova i od 20 do 6 časova ujutru.

Ova zabrana ne važi za one koji imaju medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju osnovnih proizvoda(hrane i lekova) za ljude i životinje, za usluge i aktivnosti koje su u vezi sa upravljanjem pandemijom (zdravstvo, bezbednost i javna uprava).

Građanima je još jednom upućen apel da ne izlaze iz svojih domova bez preke poruke, a naloženo im je i da obavezno nose zaštitne maske i rukavice u svim javnim objektima.

Istim merama zabranjuje se i okupljanja na igralištima i parkovima za decu i starije, kao i okupljanja više od 2 osoba, u javnim prostorijama kao i na otvorenom prostoru.

Potpuna zabrana izlaska iz svojih domova uvedena je za lica starija od 65 godina, a njihove sve njihove potrebe biće im na raspolaganju volonteri ili mlađi članovi porodice. Oni koji nisu u mogućnosti da nabave osnovne životne namirnice kao i lekove, mogu pozvati svakog dana u periodu od 8 do 16 časova, na sledeće brojeve telefona: 049-749-432 i 049-971-216 .

Iz opštinskog štaba su uputili i zahtev prehrambenim maloprodajnim objektima da svoje radno vreme prilagode od 6 do 9 i 30 časova ujutru i od 16 do 19 i 30 časova.

Čelnici opštine Parteš su od danas angažovali i dva doktora opšte prakse za potrebe ambulanata u toj opštini, koji će biti na raspolaganju građanima, a prvenstveno za obilazak starijihi ljudi koji nisu u mogućnosti da dođu do ambulante.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još