• Početna>
  • Vesti>

Najviši rast broja zaraženih koronavirusom do sada, još 81 slučaj u Srbiji

Još 81 osoba je pozitivna na koronavirus, pa je ukupan broj zaraženih u Srbiji 384, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare.

To je najviše registrovanih slučajeva za jedan dan, ali najveći broj meću njima nema najteže oblike kliničkog ispoljavanja. U Srbiji su zabeležene četiri žrtve Kovida-19, pošto je danas preminula žena koja je bila radnik Doma zdravlja u Nišu.

Od juče u 15 časova, na koronavirus je testirano 245 ljudi, pozitivna je 81 osoba, što je do sada najviše, ali najveći broj meću njima nema najteže oblike kliničkog ispoljavanja, navela je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je istakla da se većina zaraženih zdravstenih radnika nije zarazila u zdravstenim ustanovama i ističe da nije došlo do širenja epidemije u bolnicama.

Oboleli sa blagim simptomima Kovida-19 biće smešteni na beogradskom Sajmu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Članovi porodica zaraženih neće biti smeštani na Sajmu, već samo inficirani ljudi, objasnio je Kon.

Povećan broj testiranja se tek planira, ali će socijalna izolacija ostati osnova borbe protiv koronavirusa, napomenula je Kisić Tepavčević i dodala da masovno testiranje neće značiti ništa ako zaraženi nastave da se kreću.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još