Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu

?????????????????????????????????????????????????????????

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić napisao je na svom Instagramu da nema obolelih od koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, a da je u albanskim sredinama obolelo 63 lica.

“U KBC Priština u Gračanici kod jedne bolesnice primećeni klinički simptomi koji bi mogli da ukažu na prisustvo KOVID 19. Pacijentkinja je prebačena u KC Niš a 900 naših volontera širom KiM realizovali su do sada 3.634 akcije pomoći sugrađanima.U srpskim sredinama nastavljene akcije dostavljanja hrane, lekova, zaštitnih maski, rukavica i sredstva za dezinfekciju stanovništvu”, napisao je Đurić u dnevnom izveštaju.

On je podsetio da je” Priština uvela zabranu kretanja građanima i vozilima na KiM u periodima od 10 do 16 časova i od 20 do 06 časova”.

“Obezbeđena je sloboda kretanja preko administrativne linije za sanitetska vozila, pacijente koji se prevoze i lekare pratioce. U opštini Zubin Potok organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. U svim srpskim opštinama, u jedinicama lokalne samouprave i u zdravstvenim ustanovama, funkcionišu dežurstva od 24 časa. U srpskim sredinama onlajn nastava za učenike osnovnih i srednjih škola se odvija po planu i programu. Dom kulture Gračanica nastavlja da emituje onlajn programe za decu i mlade”, napisao je Marko Đurić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još