Nenadu Arsiću odloženo suđenje zbog koronavirusa

Osnovni sud u Prištini odložio je danas suđenje Nenadu Arsiću iz Čaglavice zbog novonastale situacije sa koronavirusom, potvrdio je za Kosovo Onlajn njegov branilac advokat Dejan Vasić.

Vasić je rekao da je predmet bio hitne prirode, ali zbog mera uvedenih zbog koronavirusa nisu postojali uslovi za održavanje glavnog pretresa.

„Još pre izbijanja epidemije sudu sam se obratio sa zahtevom da se kao vanredna dokazna mogućnost u predmetu Nenada Arsića sasluša njegova majka koja već u godinama i u lošem zdravstveno stanju, kako bi se suočila sa svedocima i oštećenima koji su Nenada teretili, a na okolnosti koje su se posle rata dogodile. S druge strane, predložio sam i saslušanje dva svedoka alibija, dvoje ljudi iz Vrnjačke banje, ko bi trebali da potvrde da je kritičnog dana Nenad bio u Vrnjačkoj banji i da uopšte nije bio na Kosovu“, rekao je za Vasić.

On je izrazio žaljenje što današnji proces nije održan, jer su predloženi svedoci starije starosne dobi i, kako je rekao, voleo bih da njihova saslušanja budu obavljena što pre.

Nenad Arsić je optužen za krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ za događaje koji su se desili u prištinskom naselju Emšir 1999. godine kada su dvoje oštećenih bili maltretirani od strane pripadnika tadašnje vojske Srbije, a trenutno se nalazi u zatvoru visokog rizika u Podujevu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još