• Početna>
  • Vesti>

Osnovnom sudu u Prištini podnet zahtev za preispitivanje zakonitosti pritvora Zlatana Krstića

Branilac Zlatana Krstića iz Kragujevca, advokat Dejan A. Vasić, podneo je danas posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini vanredni zahtev za preispitivanje zakonitosti pritvora zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga svog klijenta. 

Prema Vasićevim rečima, odbrana nikada nije u postupku manipulisala Zlatanovim zdravstvenim stanjem i pored toga što je neposredno pre privođenja bio podvrgnut brojnim operativnim zahvatima, te mu je zdravstveno stanje sada alarmantno pogoršano.

“Zahvalio bih predsedavajućem sudiji Musi Konđeljiju, koji je uvažavao sve zahteve za lekarskim kontrolama. Međutim, Zlatanovo zdravstveno stanje je sada alarmantno pogoršano. Na telu su mu se otvorile žive rane, koje ne zarastaju zbog njegove hronične šećerne bolesti, pa smatram da je njemu ipak potrebna stručna pomoć lekara koji su ga i pre lečili i najbolje poznaju prirodu njegovih oboljenja. U ime porodice Krstić i Zlatanovo ime, obratio sam se svim relevantnim zvaničnicima za pomoć u njegovom oslobađanju i zatražio sam dozvolu odbrane sa slobode. Zlatan bi se sigurno odazvao svakom pozivu suda i aktivno učestvovao u potvrđivanju svoje nevinosti”, istakao je Vasić u izjavi Kontakt Plus radiju.

Lekar iz Kragujevca dr Ljubiša Krstić je istakao da je kod Zlatana Krstića trajno narušeno zdravstveno stanje.

“Realna procena je da postoji ogroman rizik od zaraze korona virusom koji je kod njega povećan 5 do 7 puta”, istakao je Zlatanov lekar.

Podsetimo, Krstić je uhapšen 12. aprila prošle godine pod sumnjom da je izvršio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, vezano za događaje u selu Nerodimlje, kod Uroševca iz marta 1999. godine. 

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još