• Početna>
  • Vesti>

Lazić: Stabilna epidemiološka situacija u srpskim sredinama na centralnom KiM

Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu u ovom trenutku je stabilna, istakao je gostujući u Dnevniku RTV Gračanica, direktor Kliničko-bolničkog centra Priština u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić.

On je istakao da u našoj zajednici trenutno nema dokazanih infekcija korona virusom ali to ne znači da treba da se opustimo i ovu tešku situaciju olako shvatimo, već naprotiv.

„Sve zdravstvene ustanove na Kosovu koje funkcionišu u zdravstvenom sistemu Republike Srbije dobro su se pripremile za ovu nemilu situaciju. Pripreme u KBC u Gračanici traju već nekoliko dana i mi smo se organizovali u skladu sa preporukama koje smo dobili od Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije. Formirali smo mobilne timove, koji imaju zadatak da pacijentima za koje se, na osnovu određemnih simptoma, posumnja da mogu da imati korona virus, izlaze na teren i vrše inicijalne preglede u kućnim uslovima“, istakao je Lazić i još jednom apelovao na sve koji imaju povišenu temperaturu i suvi kašalj da ne izlaze iz svojih kuća, već dežurne lekare kontaktiraju putem telefona 038/ 81-300.

Lazić je istakao da od strane Vlade Srbije pomoć Kliničko-bolničkom centru u Gračanici pristiže i u ovom bitnom trenutku, ali ne samo kada je teško već u kontinuitetu. Dezinfekcija zdravstvenih i javnih ustanova, koju poslednjih dana vrši opština Gračanica, inicijalno može dati odlične rezultate u ovom trenutku, naglašava profesor Lazić.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još