Dačić i Lavrov: “Stalna komunikacija, međusobna podrška i pomoć u borbi sa korona virusom”

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.

Ministri su se složili da se zbog situacije izazvane epidemijom virusa Kovid-19 odloži poseta ministra Lavrova Srbiji, planirana za 25-26. mart 2020. godine. Dogovorili su se da ministar Lavrov poseti Srbiju nakon završetka vanrednog stanja koje je juče uvedeno u Srbiji.

Ministar Dačić informisao je svog kolegu o merama koje Republika Srbija preduzima na planu suzbijanja posledica pandemije korona virusa i zaštite svog stanovništva. Zamolio je ministra Lavrova za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih.

Ministar Lavrov je obećao da će Rusija, kao i uvek, pomoći Srbiji, poželevši bratskom srpskom narodu i njegovom rukovodstvu da što brže pobede ovu opaku bolest.

Ministri su se dogovorili da ostanu u komunikaciji u cilju razmene iskustva, međusobne pomoći i podrške na prevazilaženju ovog izazova sa kojim se suočavaju ne samo naše zemlje već i čitav svet.

Izvor: MSP

Comments