Damjan Jović u poseti KBC Kosovska Mitrovica

smart

Jedan od glavnih zadataka Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ovde na teritoriji naše južne pokrajine jeste i briga o institucijama koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije. Jedan od najvećih podsistema tu je zdravstveni sistem i naše zdravstvene institucije ovde na Kosovu u Metohiji, rekao je Damjan Jović,zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju nakon posete Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

“Sada u situaciji kafda se suočavamo sa izazovom koji je izazaov za čitavo čovečanstvo,ne samo za nas i koji je nevolja koja sasvim sigurno ni nas neće zaobići, mislim da je prioritetno da naše institucije deluju na koordiniran način , da se sve institucije podržavaju međusobno u svom funkcioniksanju kao i da građani budu disciplinovani i da slušaju instrukcije Vlade Republike Srbije i zdravstevnih institucija, jer sve mere koje predlažemo i sprovodimo ovih dana su mere koje struka predlaže” rekao je Jović.

Istakao je da je zadatak političkih institucija da pokušaju da u datim okolnostima koji na KiM nisu laki i što se tiče snabdevanja zdravtevnih ustanova i uslova u kojima rade, da pokušamo i u takvim uslovima da obezbedimo najbolje moguće funkcionisanje naših institucija kako bi građani dobili adekvatnu uslugu.

Jović je naveo da je o tome danas razgovarano i da je situacija ozbiljna, te da se najrazvijenije zemlje sveta jako teško sa “ovim nose”. Rekao je da za sada nema zaraženih u Kosovskoj Mitrovici, ali i da dođe , što se može očekivati narednih dana, da se pojave pvi slučajevi zaraženi virusom, nadamo se da ćemo na adekvatan način uspeti tom izazovu da odgovorimo, kaže Jović. “Sada ćemo pokušati dosta toga da organizujemo, kako bismo na spreman i organizovan način uspeli da se suočimo sa onim što nas čeka narednih dana”.

Direktor KBC-a Kosovska Mitrovica Milan Ivanović rekao je da je situacija stabilna i da nije potvrđen nijedan slučaj oboljenja od korona virusa i da su tri pacijenta negativna, što je potvrđeno u Institutu “Torlak”. ” Mi smo u skladu sa uputstvima Ministarstva zdravlja , Republičkog fonda, Instituta za javno zdravlje u celini preduzeli potrebne mere u prevenciji širenja ovog oboljenja . Formirali smo timove, mobilisali sve zdravstvene radnike, organizovali smo se na način na koji je to naloženo i smatram da građani mogu da budu mirni, da imamo uslova, opreme, i kapaciteta da pružimo potrebnu zdravstvenu zaštitu svima kojima ona bude potrebna” rekao je Ivanović istakavši da nema nijednog pacijenta sa simptomima korona virusa.

Izvor: Radio KMM TV Most, Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još