Jedan novi slučaj koronavirusa u Srbiji, ukupno 19

U Srbiji je zabeležen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, što ukupan broj zaraženih osoba povećava na 19.

U Republici Srbiji je do 8 časova 12. marta 2020. godine registrovano ukupno 19 potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja do jutros u 8.00.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi koronavirus.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta u vremenu od 8 do 22 sata, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom koronavirusom, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa.

Kako se navodi, u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Za bliže informacije možete kontaktirati i 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” (011 268 4566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj se boravi.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još