• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Čak i da se američke trupe povuku, to ne bi bilo posledica takse

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da ne veruje da će američke trupe da napuste Kosovo, ali čak i ako se to dogodi, to po njemu neće biti zbog takse uvedene na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Aljbin Kurti smatra da američki KFOR ne bi trebalo da se povlači sa Kosova.

“Naprotiv, i verujem da neće da se povuče sa Kosova. Videli smo jednu želju sina predsednika Sjedinjenih Američkih Država, ali to nema nikakve veze sa stopostotnom taksom. Ako tu odluku donese američki predsednik, ona još uvek nije povezana sa 100-postotnom taksom. Radi se o smanjenju trupa koje su SAD izvršile i u Avganistanu i u Siriji,”, rekao je Kurti na predizbornom skupu svoje stranke u Podujevu gde se očekuju izbori za predsednika opštine.

Veruje, navodi, da bi Sjedinjene Države trebalo da “ostanu u svim oblicima države na Kosovu, uz ambasadu, ekonomiju, kulturu, odbranu i mi smo za snažno partnerstvo i savezništvo”.

“Ukidaćemo 100-postotnu taksu, zamenjujući je postepeno reciprocitetom. Uvereni smo da je to pravi put i najracionalniji i najkorisniji pristup naše zemlje “, izjavio je Kurti.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još