• Početna>
  • Vesti>

Festival izvornih pesama “Carski glasovi” u Gračanici

Udruženje estradnih umetnika i izvođača Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju Festival izvornih pesama u čast Jordana Nikolića i Mare Đorđević – “Carski glasovi“.

Prvi deo festivala biće održan u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ u utorak 10. marta s početkom u 20 sati. Koncert je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodatih karata namenjen je za lečenje Ivone Ivanović iz Kuzmina.

Mladi vokalni solisti KiM koji čuvaju i neguju tradiciju izvorne pesme na Festivalu će se predstaviti u izvođenju pesama kako Jordana Nikolića i Mare Đorđević koji su čitav život bili odani kosovskometohijskom melosu, tako i pesmama koje su zapisivali etnomuzikolozi na prostorima Kosova i Metohije.

Gosti festivala biće: Merima Njegomir, Raša Pavlović, Ranko Šemić, Snežana Bilibajkić, Jelena Spirić, Marija Perić i Hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Priština.

Sve njih će pratiti Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića.

Pokrovitelj Festivala: Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije,

Festival pomogli: Skupština grada Prištine, Opština Gračanica, Savez i Sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije, Udruženje žena „Avenija“ – Laplje Selo, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ – Beograd, Privredna komora Srbije, JP Elektrokosmet – Priština, Sindikat JPPK Kosovo – Obilić, Kancelarija za pravne poslove „Trajković, Restoran „Papa Džo“ Beograd, Cvećara „Orhideja“ – Gračanica.

Cena karte je 200 dinara.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još