Vučić raspisao parlamentarne izbore za 26. april

Beograd, 4. januar 2020 - Predsednik Aleksandar Vucic na izjavi za medije nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ jd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za 26. april.

“Upravo sam u skladu sa Ustavom raspisao izbore za narodne poslanike za 26. april 2020. godine. Svim učesnicima želim puno uspeha i da na dan izbora bude demokratska atmosfera”, rekao je predsednik Srbije nakon što je raspisao izbore. 

Predsednik Vučić je prethodno u obraćanju javnosti rekao da će biti više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada, što će, kako je dodao, biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe. 

Pozvao je građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku.

Redovne izbore za odbornike svih 17 beogradskih opština raspisao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da RIK, po raspisivanju parlamentarnih izbora, ima rok od pet dana da se sastane i usvoji odgovarajuća akta. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još