• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica dobitnik nagrade „Transparometar 2019“

Opština Gračanica nagrađena je u okviru projekta „Povećanje odgovornosti institucija lokalne samouprave“, na osnovu izveštaja „Transparometar 2019“ koji su zajednički realizovali ambasada Velike Britanije u Prištini, KDI i AKTIV, objavljeno je na sajtu opštine.

Zamenik predsednika opštine Gračanica Saša Danić prisustvovao je konferenciji gde su objavljeni rezultati izveštaja „Transparometar 2019“, nakon dodele nagrada zamenik Saša Danić, obratio se prisutnima gde je istakao da je nagrada podsticaj za budućnost.

 „Zahvaljujem se na priznanju, postignuti rezultati merilo su truda koji smo svi zajedno uložili na jačanju transparentnosti i odgovornosti lokalne samouprave, nadam se ovako dobroj saradnji i u budućnosti“, kazao je Danić.

Objavljivanje je merilo transparentnosi institucija lokalne samouprave u 38 opština na Kosovu. Merenje i procena su sprovedene na osnovu nekoliko pokazatelja koji su izabrani u skladu sa zakonima i administrativnim upustvima koji regulišu rad i funkcionisanje institucija lokalne samouprave.

Opština Gračanica je bila obuhvaćena istraživanjem o indeksu transparentnosti koji je realizovan tokom perioda novembar – decembar 2019.godine.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još