• Početna>
  • Vesti>

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Zvečanu; Humanost na delu

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi danas je sprovedena u Velikoj sali Opštine Zvečan.

Akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog Krsta Zvečan,Odeljenje transfuzije krvi KBC Kosovska Mitrovica, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije a odziv građana je zadovoljavajući.

“Danas se ovoj akciji priključuju sve institucije i organizacije sa teritorije opštine Zvečan,danas nam je u planu da skupimo bar 50 jedinica krvi a očekujemo da će biti i više.Pozivam sve da danas dođu i daju krv do 13 i 30 a ako nisu u prilici danas mogu da se jave svakog dana Odeljenju transfuzije u Kosovskoj Mitrovici jer ova dragocena tečnost nam je uvek potrebna . S obzirom da se javljaju ljudi dobrovoljno a ne mogu svi iz zdravstvenih razloga da daju krv ,zahvaljujemo se svima bez razlike i pozivamo ih još jednom da učestvuju u akciji”,rekao je Tomica Katić sekretar Opštinske organizacije Crvenog Krsta Zvečan.

“Odziv opštinske uprave i radnika opštine Zvečan je danas na zavidnom nivou .Ovo je treća akcija koja se organizuje i u kojoj učestvujemo , nadam se da će sve proteći u najboljem redu do kraja današnjeg dana a ja koristim priliku da pozovem sve naše sugrađane da daju svoj doprinos u davanju krvi , koja nam je preko potrebna”, kaže Ivan Todosijević predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković je dao svoj doprinos akciji dobrovoljnog davalaštva zahvalio zaposlenima igražanima što su pokazali svoju humanost na delu.

“Mogu da se zahvalim opštini Zvečan i zaposlenima na dobrom i toplom prijemu i mogu da kažem da je izuzetno dobar odziv. Pođimo od onog klasičnog postulata da se krv daje na principu humanosti ali i anonimnosti i dobrovoljnosti i apelujmo na sve davaoce krvi da je krv uvek nekome potrebna , naročito u vreme kada je sve više obolelih od teških bolesti ali je i više nego ranije hirurških zahvata.Vi davanjem krvi nesebično pomažete i spašavate živote”, rekla je doktorka Mirjana Vukadinović i dodala da Odeljenje za transfuziju raspolaže solidnim zalihama ali da je krv uvek potrebna.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još