• Početna>
  • Vesti>

Mihajlovićeva: Inženjerska komora kuća za sve inženjere

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas sa predsednicom Inženjerske komore Srbije Maricom Mijajlović Ugovor o poveravanju poslova organizovanja stručnog ispita i izdavanja licenci.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je IKS kuća za sve inženjere, ne samo za one koji su članovi komore, te da će Vlada Srbije zajedno sa IKS stvarati mogućnosti da se inženjeri dodatno obrazuju i da učestvuju na svim najvažnijim infrastrukturnim projektima.

„Ovim ugovorom poverili smo Inženjerskoj komori poslove sprovođenja stručnih ispita, vođenje registra i izdavanja licenci. To je važno i za IKS i za Vladu Srbije, jer vidimo da stvari mogu biti efikasnije i bolje kada imamo dobro organizivanu komoru“, rekla je ona.

Predsednica IKS Marica Mijajlović zahvalila je potpredsednici Vlade i resornoj ministarki na poverenju.

„Ovo je važan dan za IKS jer smo posle više godina povratili poverenje i poverene poslove. Budite uvereni da ćemo biti ravnopravan partner Ministarstvu i Vladi Srbije i pružiti pomoć u svim projektima koji se realizuju“, rekla je Mijajlovićeva.

Izvor: Radio KM, saopštenje

Comments

Pročitaj još