• Početna>
  • Vesti>

Svečana dodela nagrada najuspešnijim sportistima u 2019. godini

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge dodelila je nagrade najuspešnijim sportistima u 2019. godini a povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

U Mitrovačkom dvoru, na svečanoj dodeli nagrada, proglašeni su i najbolji sportista i sportistkinja, kao i najbolji muški i ženski klub.

Nagradu za promociju sporta u Kosovskoj Mitrovici dobio je Siniša Stojanović iz sportske redakcije TV Most dok je nagradu za doprinos u organizaciji sportskih takmičenja dobila Sportska hala u Kosovskoj Mitrovici.

Nagrada za rekreativni sport otišla je u ruke Zorana Vukadinovića a nagrada za sportske uspehe i razvoj sporta u ruke Miluna Milenkovića. Nagradu za životno delo dobio je Srboljub Antić, dugogodišnji trener FK “Trepča”.

Profesor fizičkog vaspitanja u Kosovskoj Mitrovici koji je sada u penziji a specijalnost mu je bila gimnastika kojom se bavio od 1948. do 1962. godine Alojz Slavko Čebašek, dobio je nagradu za životno delo.

Za najbolju mladu sportistkinju proglašena je Magdalena Luković iz kik boks kluba “Kosovska Mitrovica” a za najboljeg mladog sportistu proglašen je Đorđe Stevanović iz Atletskog kluba “Trepča”.

Za najbolji ženski klub proglašen je Odbojkaški klub “Kosovska Mitrovica” dok je za muški najbolji klub proglašen Fudbalski klub “Trepča”.

Natalija Savić Čupka, koja je na Evropskom i Balkanskom prvenstvu u Sarajevu osvojila prvo mesto, proglašena je za najbolju sportistkinju.

“Ovo priznanje od našeg grada mi jako znači zato što je to od mojih sugrađana i naravno grada u kom sam se rodila. Nisam očekivala da ću baš ja dobiti ovu nagradu ali sam ponosna, na sebe i na svoj grad. Želim da se zahvalim svima koji stoje iza mene, prvenstveno mom klubu, porodici, prijateljima koji mi pružaju nesebičnu podršku i koji su uvek tu za mene” rekla je Savićeva.

Aleksandar Vukosavljević, osvajač bronzane medalje na svetskom Graplin takmičenju u ADC kategoriji do 84 kilograma, na kojem su pobeđeni borci iz Brazila, Španije, Srbije i drugi, predstavnik Srbije na trening kampu “Koh Samun” u Bangkoku, proglašen je za najboljeg sportisku u 2019. godini.

“Zahvalio bih se svima koji su me podržali jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Oni su svakodnevna motivacija koja je veoma bitna za moju karijeru. Nagrada je veliki podstrek i trofej ali nadam se da će u ovoj godini biti mnogo bolje i da ćemo doći sa većim trofejima. Ovim putem bih pozvao sve naše sugrađane da dođu da treniraju jer kao što kaže naša stara poslovica: U zdravom telu – zdrav duh” rekao je Vukosavljević”

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković kaže da su izazovi u protekloj godini bili naporni i da su mitrovački sportisti u njima pokazali svoju hrabrost i ambiciju.

“Izazovi u 2019. godini su bili teški i naporni. U 2020. Godini, za 34 kluba, 16 sportskih grana, su drugo poluvreme naše utakmice koje traju i u kojima ćemo mi pobediti. Naši sportisti su učesnici regionalnih, balkanskih, svetskih i evropskih takmičenja sa kojih su doneli pregršt priznanja i medalja, na koje smo svi izuzetno ponosni. Harbrost je njihova vrlina i privilegija a rad ambicija i rezultati. Zato smo ovde danas da podelimo ljubav našeg grada sa vama jer ste vi naš grad, s ljubavlju, prenosili drugim gradovima i državama” poručio je Trajković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić se zahvalio sportistima na uspešnoj godini i tom prilikom im zahvalio na promovisanju pravih vrednosti i zdravog stila života.

“Kada govorimo o vama, koji ste ponos Kosovske Mitrovice, veliku zahvalnost dugujemo vama. Bez tima, ništa ne možemo uraditi sami. Zajedničkim snagama moramo da nastavimo, a to nam je i zajednički cilj, da Kosovsku Mitrovicu unapredimo, poboljšamo, da ona bude mnogo bolja nego što je bila, a to zavisi od svih nas. Hvala vam što kroz sport i rekreaciju promovišete prave vrednosti a pre svega zdrav stil života, koje je očuvanje naše omladine, dece i budućnosti” rekao je Spirić.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge je predsedniku Spiriću uručio nagradu za razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je u 2019. godini izdvojio značajna sredstva za članice Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, gde se sufinansiralo 23 kluba.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još