• Početna>
  • Vesti>

Hadžiu: Konferencija u Minhenu je veoma bitna, prema Srbiji zauzeti jedinstven stav

Član Predsedništva Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu izjavila je da uprkos mogućim neslaganjima među političkim strankama, trebalo bi da postoji jedinstven stav prema Srbiji, a kada je reč o nacionalnom interesu, parlament i vlada trebalo bi da imaju širok konsenzus, prenosi Ljajmi.

Ona je naglasila da će konferencija u Minhenu biti vrlo važna, dodajući da prema oceni kosovskog Ustavnog suda dijalog i spoljnu politiku vodi premijer Kosova uz konsultacije sa predsednikom.

„Mi poštujemo Ustav Kosova i presudu Ustavnog suda. Rekli smo da će nova vlada imati drugačiji pristup upravljanju, ali i koordinaciju sa institucijama kada se radi o pitanjima od nacionalnog interesa“, navela je ona.

Konferenciji u Minhenu će prisustvovati i specijalni izaslanik SAD za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel kao i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Kosovski premijer Aljbin Kurti sužbeno je danas pozvao predsednika Kosova Hašima Tačija da koordiniraju stavove spoljne politike pre putovanja na konferenciju o bezbednosti u Minhenu, ali se ispostavilo da je Tači već otputovao.

Konferencija se održava od 14. do 16. februara, a u njenom radu će učestvovati šefovi najmoćnijih evropskih država.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još