• Početna>
  • Vesti>

Jović: Obezbeđena sredstva za gradnju bolnice u Gračanici

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović u okviru posete Gračanici, obišao je Kliničko-bolnički centar Priština u Gračanici i tom prilikom razgovarao sa direktorom ove zdravstvene ustanove prof. dr Bratislavom Lazićem.

“Želeli smo da se uverimo u kakvim uslovima rade zdravstveni radnici, lekari i osoblje i došli smo da saopštimo vrlo važnu vest koja je bitna za sve Srbe koji žive ovde da će se uskoro početi sa izgradnjom nove bolnice”, rekao je Jović

Bolnica je najveći objekat južno od Ibra koji će Vlada Republike Srbije izgraditi, danas zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović je tu da saopšti da su sredstva za kupovinu placa za novu bolnicu obezbeđena.

“Čim budemo imali lokaciju prelazimo u fazu projektovanja samog objekta i nadamo se da ćemo do kraja godine imati početak radova na objektu bolnice. Projekat za izgradnju bolnice iznosi 2.000.000 evra i opremanje objekta će još toliko iznositi. Najbitnije sada je da se obezbedi ta pravna sigurnost i lokacija gde će biti sagrađena nova bolnica kako kasnije ne bi bili u problemu zbog privremenih institucija u Prištini”, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović za “RTV Gračanica”.

Ono što je bitno za ovdašnje stanovništvo jeste da je nedavno stigao kontigent lekova i medicinskog materijala na Kosovu i Metohiji, dodao je Jović.

Direktor KBC Priština-Gračanica prof. dr Bratislav Lazić zahvalio se predstavnicima Kancelarije za KiM što brinu i pružaju pomoć na Kosovu i Metohiji.

“Proteklu kalendarsku godinu završili smo stabilno, što znači da su građani imali visok stepen sigurnosti i pružane su im potpune zdravstvene usluge. Preko ove ustanove gravitira preko 65.000 osiguranika. Zahvaljujući dobrom kadru i velikoj pomoći Kancelarije za KiM i Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao i lično angažovanje predsednika Aleksandra Vučića mi sa radošću očekujemo novu bolnicu”, rekao je Lazić.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još