• Početna>
  • Vesti>

DPK bojkotuje predsedništvo, Osmanijeva da vrati fotografiju Tačija

Opoziciona Demokratska partija Kosova Kadri Veseljija bojkotuje sednice predsedništva parlamenta, dok predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani ne vrati u svoj kabinet fotografiju predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Vjosa Osmani je DPK-u odgovorila da je za nju ta tema završena i da je u pitanju politički bojkot koji nema nikakve veze sa pomenutom fotografijom.

Osmanijeva je prvog dana rada u svom kabinetu umesto Tačijeve postavila fotografiju prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.

Zamenik predsednika parlamenta iz DPK-a Memlji Krasnići i šef poslainičke grupe te stranke Bedri Hamza bojkotovali su i današnju sednicu predsedništva.

U pismu Osmanijevoj, DPK je poručio da je ovaj bojkot sednice predsedništva simboličan i politički čin kojim žele da ukažu da je ona sklanjanjem Tačijeve fotografije prekršila zakon, prenela je prištinska Koha.

Naveli su da tim pismom i formalno od Osmanijeve traže da postupi po važećim propisima i odmah vrati fotografiju Tačija, jer bi u suprotnom sve to moglo imati kratkoročne i dugoročne posledice, kako kažu, na institucije i politički život u celini.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još